Az epret ajánlott leginkább frissen fogyasztani, a legjobb közvetlen az eperföldről megvásárolni. Eper vásrálásakor vegyük figyelembe, hogy a gyümölcs (főleg csapadékkos időben) nem igazán bírja a tárolást, néhány napnál tovább hűtőben sem tartható el. Az eper fogyasztása lehetséges turmixként, például banánnal és frissen facsart narancslével vagy szűrt almalével összerázva, de tejes turmixhoz, gyümölcsjoghurthoz is adhatjuk.
A magyar eper gyümölcssalátákhoz is kiváló, de főzhetünk belőle lekvárt vagy dzsemet is. Az eper íze és látványa gasztronómialag is illeszkedik ízvilágunkba, így süteményekhez, tortákhoz, pudingokba is tehetjük - akár csak diszítésként is. Készíthetünk belőle likőrt és bólét is, felszolgálhatjuk pezsgő mellé. Az eperből jól elkészített pálinka pedig kifejezetten vonzó a röviiditalokat kedvelők számára.
© 2023 magyar-eper.hu - Minden jog fenntartva.
E-mail: info@magyar-eper.hu