magyar-eper.hu
  • Kezdőlap
  • Bemutatkozás
  • Eperültetvényünkről
  • Az eperről
  • Eper = Egészség
  • Az eper termesztése
    • Eper, mint növény - Anatómiai megközelítés
    • Epertermesztés feltételei - Éghajlati és talajtani megközelítés
    • "Ki mint vet, úgy arat" - Az eper szaporítása, telepítése, szedése
  • Eperből készül
  • Pályázat
  • Kapcsolat

Pályázat

palyazat

Eperből készül

Az epret ajánlott leginkább frissen fogyasztani, a legjobb közvetlen az eperföldről megvásárolni. Eper vásrálásakor vegyük figyelembe, hogy a gyümölcs (főleg csapadékkos időben) nem igazán bírja a tárolást, néhány napnál tovább hűtőben sem tartható el. Az eper fogyasztása lehetséges turmixként, például banánnal és frissen facsart narancslével vagy szűrt almalével összerázva, de tejes turmixhoz, gyümölcsjoghurthoz is adhatjuk.

A magyar eper gyümölcssalátákhoz is kiváló, de főzhetünk belőle lekvárt vagy dzsemet is. Az eper íze és látványa gasztronómialag is illeszkedik ízvilágunkba, így süteményekhez, tortákhoz, pudingokba is tehetjük - akár csak diszítésként is. Készíthetünk belőle likőrt és bólét is, felszolgálhatjuk pezsgő mellé. Az eperből jól elkészített pálinka pedig kifejezetten vonzó a röviiditalokat kedvelők számára.

© 2025 magyar-eper.hu - Minden jog fenntartva.

E-mail: info@magyar-eper.hu

Az oldalt készítette: Web200 Internet Média Kft - weboldalkészítés, keresőoptimalizálás(seo), domain regisztráció, szerver üzemelteté